Juist doordat ik over mijn grens ging weet ik nu beter wat ik echt belangrijk vind

Foto door Andrea Piacquadio op Pexels.com

Ik was een mama met een carrière, mooie plannen en geen inkomen. Mijn baan in loondienst was ten einde en mijn eigen bedrijf stond nog in de kinderschoenen. Ik voelde dat dingen anders moesten. Dat ik op de goede weg was, maar de onzekerheid verlamde mij. We waren nog niet zo lang geleden verhuist en wilde daar nog jaren blijven wonen, maar hoe moest dat dan?

De financiële onzekerheid gaf op dat moment veel stress. Dat en andere zaken die speelden en grote impact hadden op ons persoonlijk leven, zorgde  dat ik ook in mijn bedrijf niet meer verder kwam. Ideeën waren er genoeg. Teveel misschien wel. Maar ik deed er niks mee. Ik was als het ware geblokkeerd. Wist niet waar te beginnen of onthield het simpelweg niet omdat mijn hoofd overuren draaide.

~ Ik voelde dat ik iets anders wilde, maar logisch redenerend leek terug gaan naar wat ik kende de beste en makkelijkste optie~

Mijn oplossing voor dat moment, terug naar wat ik al kende. Heel logische gedachte 😉 Omdat een beetje meer  financiële zekerheid op dat moment stress verlagend zou werken (dat dacht ik) ging ik weer opzoek naar een baan in loondienst. Zekerheid creëren en op een bepaalde manier ook vrijheid of gemak. Je gaat werken, je gaat naar huis en je krijgt geld op je rekening. Lekker makkelijk. Heel anders dan een onbekende wereld in stappen zonder duidelijk draaiboek..

Deze keer had ik het wel anders aangepakt. Vooraf een lijstje met eisen gemaakt waarop ik zeker niet zou toegeven. Er kwamen een paar leuke aanbiedingen langs. Meestal maakte mijn hart geen sprongetje en vaak voldeden ze niet aan mijn eisen. Toch liet ik mij verleiden. De angst op verlies en de drang om weer een eigen inkomen te hebben was groter. Sterker dan vasthouden aan mijn lijstje van voorwaarden….

De nieuwe baan was fulltime terwijl ik deze keer echt meer tijd voor mijzelf, mijn gezin en eigen bedrijf over wilde houden. De reistijd was meer dan ik ooit gehad had, terwijl ik deze keer echt binnen de 30 km van huis wilde werken…  Als je kleine kinderen hebt weet je dat dat al  hard werken is en dan ook nog je huishouden, eigen bedrijf en een baan!  Maar ik besloot het toch te proberen. Zeker met de belofte dat veel vanuit huis gewerkt kon worden moest dat lukken. Toch?

 ~ Ik reageerde kortaf naar partner en kinderen, had nergens tijd voor en kon grapjes niet waarderen🤔. Ik voelde het zelf al wel, maar toch was het zetje van partnerlief nodig om de stap te zetten. ~

Het duurde nog geen 2 maanden. Mijn partner wist het al, want mijn lontje werd snel korter. Twee maanden had ik nodig om aan mijzelf toe te geven dat dit niet was wat ik wilde. Dat ik het had geprobeerd, had geleerd en dat het ok was om te stoppen. Ergens ook wel met pijn in mijn hart. Ik kom mijn afspraken na, ben loyaal en geef niet zomaar op. Nu kon ik niet anders als ik mijzelf nog recht in mijn ogen wilde aankijken.

De voordelen van een baan en inkomen:

 • meer ruimte om spontaan iets te doen,
 • minder piekeren of de maand of de centen langer mee gingen🤔,

Wogen zwaarder dan de nadelen:

 • mijzelf verliezen,
 • opbranden,
 • iets doen waar je niet echt blij van wordt

Nee, het is geen falen of opgeven. Nee, je schuldig voelen als je terugkomt op een keuze, als je kiest voor wat goed is voor jou, is juist heel krachtig.

Dus terug naar mijn gevoel. Terug naar het wensenlijstje. Wat matcht wel en wat niet. Is de verhouding positief in balans?

~ Wie of wat is er belangrijker dan jijzelf (en op 2 je gezin, familie, vrienden..)~

Juist omdat ik zooooo over mijn grens was gegaan. Werkelijk had ervaren en diep van binnen voelde wat dat met me deed. De hoofdpijn, spierspanningen, het slechte humeur, korte lontje nergens zin in hebben…. Zo wilde ik niet zijn. Dit had ik niet voor ogen als ik dacht aan een gezellig en gelukkig gezinsleven en doen waar je blij van word. Juist daarom weet ik nu beter wat wel belangrijk is. Aan de slag met bewuster kiezen vanuit het gevoel..😉💕

Iedere vrouw loopt ergens in haar leven aan tegen overtuigingen die je hebt meegenomen uit je jeugd, of misschien zelfs wel via je dna zijn doorgegeven (epigenetica) van moeder op dochter. Overtuigingen die ooit nuttig waren maar in het nu eerder tegen dan voor je werken. Soms kunnen ze zo in de weg zitten dat ze je groei belemmeren en jij je ongelukkig of ontevreden voelt. Als je dit herkent is het misschien tijd om met iemand anders naar die overtuigingen te kijken.

Hoe leef jij je leven op dit moment en hoe voelt dit voor jou?

Wat zou jij anders willen?

Wat houdt jou tegen om het anders te doen?

Samen kijken we welke beren jij op je weg ziet. Als jij je patronen herkent kun je loslaten, verborgen innerlijke bronnen activeren en bewust kiezen om het vanaf nu anders te doen.

Voeg meer ZIN toe in je leven. Leef vanuit je VrouwKracht en voel je weer BLIJ met jij!

Copyright © 2021 Your Sense IS, Bij Iris – Alle rechten voorbehouden

Help! Ik kan niet kiezen…

Ken je dat? Je bent net begonnen aan een studie, nieuwe hobby of andere baan en opeens zie je overal dingen die je ook wilt doen…. Je laat je afleiden. Je verliest je focus en besluit even van je huidige pad af te stappen… Zie jij direct 1001 mogelijkheden om dingen te combineren tot iets geweldigs? Of kun jij focus houden, kies je bewust voor één ding en parkeer je de rest voor later misschien…

Mijn man wordt af en toe helemaal gek van mij. Dat komt omdat ik moeite heb met focus houden en keuzes maken. Simpelweg omdat er zo ontzettend veel leuke of interessante dingen zijn om uit te kiezen. En zijn die dingen op zichzelf staand nog niet geweldig genoeg, dan is er vaak wel een combi met de kennis die ik al heb om het te gek te maken. Daarom dus wordt mijn man af en toe lichtelijk gefrustreerd dat ik alweer aan iets nieuws begin en het oude nog niet eens heb afgemaakt….

Als ik eens terug kijk op de 40 jaren die ik al op deze aardbol rondhuppel dan zie ik hierin wel een patroon. Als kind vond ik veel dingen leuk. Ik was ook snel weer verveeld. Logisch toch (voor mij  dan) dat je weer wat anders wilt als je de basis onder de knie hebt?! Gelukkig hadden we wel de regel thuis dat ik een seizoen of een jaar af maakte voordat ik iets anders mocht gaan doen. Ik ben heel blij met de keuzes die ik toen heb gemaakt, want mijn kindertijd was echt een verrijking op meerdere gebieden.

Van kleuter tot jong volwassene deed ik aan kleuterballet, muzikale vorming (heel veel instrumenten leren kennen), blokfluitles, jazz-ballet, paardrijden, korfbal, dwarsfluit spelen & aerobics-fitness. Sommige dingen in dezelfde periode wat er in mijn laatste middelbare schooljaren voor zorgde dat ik 5 dagen per week aan het sporten was. Gitaar leren spelen stond ook nog op mijn lijstje, maar dat heb ik tot nu toe nog niet gedaan. Misschien dat dat nog komt. 1 je bent nooit te de om te leren en 2 mijn jongens zijn allebei erg bezig met muziek (zingen, dansen, trommelen).

Als ik je dan even meeneem in mijn elementen, 353, dan valt het kwartje gelijk. De 3 is een optimistische stuiterbal, een springveer, het balletje in de flipperkast dat alle kanten op schiet, een ongeleid projectiel of een heerlijke enthousiaste jonge hond. Trouw, spontaan, energiek, eerlijk, geen kwaad in de zin, doen zonder nadenken, overal op af om te onderzoeken en te leren. De vrijheid om te groeien en ontwikkelen is echt een must net als het altijd in beweging kunnen zijn…

Nieuwsgierig naar jou elementen? En dan niet alleen naar die 3 getallen maar ook naar wat dat betekend voor jou? Vraag een 1 op 1 online consult aan of bestel een NSK Miniconsult per mail! Super leuk en handig om je eigen ‘handleiding’ bij de hand te hebben 😉

Kijk hier voor meer informatie over mijn aanbod Nine Star Ki https://yoursenseis.wordpress.com/nine-star-ki/

Hallooooo! Het kan zo echt niet langer! Er moet iets veranderen anders ga je er aan onderdoor….

28 jaar, je eerste baan na je studie en al Burn-out? Dat kan toch eigenlijk niet? Toch wel. Zeker als je meer prikkelgevoelig bent .

Ongeveer 20% van de mensen is hoog sensitief, HSP. Dat komt neer op 1 op de 5 mensen. Uit hersenonderzoek is gebleken dat een HSP’er een gevoeliger zenuwstelsel heeft waardoor prikkels anders verwerkt worden. De hersenen werken anders, dit heeft voor- en nadelen. Wanneer er een onbalans ontstaat tussen te veel interne of externe prikkels en ontspanning, wordt de kans op een burn-out vergroot.

Ilonka van Galen voor Bye Bye Burnout
Foto door Sebastian Sørensen op Pexels.com

Mijn eerste wake-up call kreeg ik rond mijn 28e. Na enkele jaren vrij geleefd te hebben, rondreizend en werkend had ik een leuke studie gevonden die helemaal aansloot bij mij. Ik besloot om mijn diploma in 4 jaar te halen om daarna nuttig werkt te gaan doen. Mensen te begeleiden bij (persoonlijke) ontwikkelingsprojecten. Dit liep iets anders. Ik leerde mijn partner kennen voordat ik aan de studie begon. De studie heb ik wel netjes in 4 jaar afgerond en ervan genoten. Het werkveld waar ik daarna in terecht kwam was alleen iets heel anders dan ik vooraf had kunnen bedenken.

Ik werkte 40 uur op kantoor in een kantoortuin. Het was mijn eerste serieuze baan en ik nam het ook echt serieus. Werd mij aan het einde van de dag, als ik op het punt stond weg te gaan, nog iets gevraagd, dan durfde ik niet te zeggen dat ik eigenlijk weg moest. Het kantoor lag niet om de hoek en dagelijks reisde ik minstens 3 uur (vertragingen of missen van een verbinding niet meegerekend). Ik had een leuke flat, mijn eigen huishouden en in de weekenden reisde ik heen en weer naar mijn vriendje.

Het ging een tijdje goed tot ik op een dag wakker werd, huilend, moe, verward.. Ik wist het gewoon allemaal niet meer. Ik wist alleen dat het zo niet verder ging. Ik heb toen zelfs mijn vader gebeld om te vragen of ik een goede reden had om me ziek te melden. Je raad het al, ik was opgebrand. Ik had mijzelf helemaal weggecijferd, onbelangrijk gemaakt. Ik werkte hard voor waardering van anderen, omdat ik dacht dat dat werd verwacht, maar ik vergat mijzelf…en wat ik leuk vond…en mijn waarom…  Hier ben ik vrij snel weer uit gekomen. Een periode rustiger aan doen en inventariseren wat voor mij belangrijk was. Een paar gesprekken met een psycholoog, het lezen van enkele zelfhulpboeken en ik was weer ‘good-to-go’… voor nu

Uiteindelijk is het niet zo belangrijk wat je hebt gedaan, maar gaat het om dat moment in die ene splitseconde waarop je je realiseert dat alles anders moet om niet alleen te overleven maar echt te leven.

Op naar het volgende avontuur. Aan het eind van mijn contract, want zo loyaal was ik ook om wel mijn contract uit te dienen, ben ik van werkgever veranderd. Eigenlijk wist ik nog steeds niet goed wat ik wel leuk vond of waar ik eigenlijk goed in was. Er is zoveel en ik geloof echt dat je alles kunt wat je maar wilt. Het probleem is dat je niet alles even leuk vindt of makkelijk onder de knie krijgt.

Ik begon in een andere rol, veel generalistischer en met realistischer verwachtingen en dat paste mij beter. Ook hier begon het na een half jaar te knagen. Was dit het nou, wilde ik dit wel, wilde ik me niet toch liever specialiseren? Je raad het vast, na een jaar volgde een nieuwe werkgever en nieuwe rol waarin ik mij meer met één onderwerp bezig hield. Ook dit begon al vrij snel te wringen en omdat we toen toch gingen verhuizen was het aan het eind van mijn contract een logische stap om weg te gaan.

Ik was er van overtuigd dat ik in de verkeerde markt werkte en heb toen de kans gegrepen om ook iets totaal anders te proberen. Daar werd me al binnen een maand duidelijk dat ik niet op mijn plek zat, ik miste de uitdaging, maar besloot wel mijn contractperiode uit te zitten.  

© Your Sense, Intuition Speaks 2019

ZIE JE HET PATROON AL?

Terug naar de civiel technische wereld. Want daar was nog een hoop te leren, dus uitdaging. Terug naar een rol waarin je netwerken opbouwt, de vertaalslag maakt tussen techniek, contract en omgeving, waar je een begeleidende rol hebt.. En de volgende jaren zat ik prima op een project waarvoor ik wel een eind moest reizen, maar dat hinderde niet.. Totdat de situatie thuis veranderde met de geboorte van de oudste. Opeens liggen je prioriteiten weer ergens anders.

Als ik zo terug kijk naar mijn carrière dan zie ik veel verschillende rollen. Overal heb ik van alles geleerd, maar ik was altijd overtuigd dat ik nergens echt goed in was. Ik zag niet in dat juist het verbinden, het oplossingsgerichte brein en het snel kunnen denken en informatie verwerken een kracht was. Ik zag mijn kwaliteiten niet, en voelde mij langzaam weer steeds ongelukkiger worden.

HET PATROON: jezelf niet op waarde kunnen schatten, te hoge verwachtingen aan jezelf stellen, niet duidelijk wat je leuk vind/ waar je blij van wordt, jezelf wegcijferen voor, geen duidelijke toekomstvisie/ doel waarom je iets doet, harmonie willen bewaren, anderen willen laten vallen (en je niet realiseren of niet willen zien dat zij jou wel zo kunnen vervangen) loyaliteit en je kosten wat kost aan afspraken willen houden, frustratie omdat je alles hebt wat je nodig hebt maar niet gelukkig bent (wat loop je nou te zeiken! Er zijn zat mensen met minder gelukkig)… zeg het maar..

Soms krijg je letterlijk een wake-up call, er overkomt je iets en je mag blij zijn dat je ene tweede kans krijgt, een kans om je leven radicaal te veranderen. Zo hoeft het voor jou niet te gaan, het kan ook in kleine dingen zitten. Uiteindelijk is het niet zo belangrijk wat je hebt gedaan, maar gaat het om dat moment in die ene splitseconde waarop je je realiseert dat alles anders moet om niet alleen te overleven maar echt te leven.

Ik realiseerde mij toen mijn oudste zoon was geboren dat ik mijn gezin belangrijker vond dan mijn werk. Dat ik meer kwaliteit tijd met mijn gezin wilde doorbrengen. Hoe ik dat moest gaan doen was nog niet duidelijk, maar wel dingen anders moesten. Een eerste stap was werk zoeken dichter bij huis en een tweede stap was minder uren werken voor eenzelfde ‘vergoeding’.

Werken aan mijzelf was een andere stap. Er achter komen waarom ik dingen op een bepaalde manier deed en wat mijn doel in mijn leven was. Werken aan mijzelf betekende persoonlijke en emotionele groei. En wat had ik dat gemist! Mijn honger naar informatie, om dat ook weer te kunnen hergebruiken op andere manieren en te delen of over te brengen op anderen. En zo werd ik naast werknemer ook coach, transformologe en ondernemer…

Uiteindelijk ben jij zelf verantwoordelijk voor jouw leven. De enige die weet wat jij wilt, leuk vindt, wat voor jou belangrijk is ben jij. Anderen kunnen jou raad geven, maar zien het altijd vanuit hun perspectief. Jij bent degene die leeft met jouw keuzes.. Kun je maar beter kiezen waar jij blij van wordt, toch?

Loop jij met je ziel onder je arm, je handen in je haren en heb je het gevoel dat er meer uit jouw leven te halen is dan je nu doet? Loop jij steeds tegen dezelfde dingen aan waardoor je niet vooruit komt? Mis jij het gevoel van controle in jouw leven? Zou jij ook wel willen weten wat jou doel is in het leven?

Als jij zover bent, dan wil ik graag met jou kijken wat ik voor je kan betekenen. Hiervoor maak ik graag een half uurtje vrij, gratis en vrijblijvend. Dan kun jij kort vertellen waar je tegenaan loopt, wat je zoekt en vertel ik jou wat ik voor je kan doen.

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.
Foto door Nita op Pexels.com

De waarde van mediteren

Waarom zou je mediteren?

Als je regelmatig mediteert neem je bewust een moment voor jezelf. Je kunt hiermee je gevoel of stemming versterken of je focus verleggen. In dit moment kun je tot rust komen. Het kan helpen stress te verminderen,  om te ontspannen, of om inspiratie en creativiteit te stimuleren.

Foto door Felipe Borges op Pexels.com

Zelf vind ik het fijn om af en toe een korte meditatie te doen op de dag. Vooral als ik merk dat ik weer druk wordt in mijn hoofd. Als ik overloop met dingen die nog gedaan moeten worden en ook mijn energielevel voel zakken is het tijd om even een momentje me-time in te lassen. En nee, dat hoeft helemaal niet een half uur te duren. Meditaties kun je namelijk al vinden van zo’n 3 minuten. Dat is toch ook in een druk schema best in te passen?

Er verschillende methodes om te mediteren. Je kunt bijvoorbeeld wandelen, schrijven, tekenen , ontspannen zitten of liggen met je ogen dicht. Voor iedereen is er wel een meditatie die past. Nu las ik laatst iets over mediteren met frequenties,  Binaural-beats of sound-healing. Deze trillingen kunnen worden geproduceerd door dongs of klankschalen, maar kunnen ook digitaal gemaakt worden.

Maar hoe werkt dat dan? En vind ik dat fijn?  

Het verschil tussen Soundhealing en Binaural beats

Bij een sound healing wordt gebruikt gemaakt van klankschalen in verschillende vormen en maten. De persoon die de sound healing leidt, slaat erop met een stok met een zachte achterkant. De trillingen van de schalen zorgen ervoor dat jij een intense trilling voelt die door je hele lichaam gaat.

Bij binaural beats worden twee tonen afgespeeld die maar een paar hertz (tonen) van elkaar verschillen. In elk oor hoor je vervolgens een andere toon.

Hoe werkt dat nou zo’n Binaural beat?

Omdat die twee tonen net iets van elkaar verschillen maken je hersenen er automatisch een derde toon bij, de verschiltoon. Dit is het compensatiegedrag van je hersenen. Hoor je links een toon op 14 Hertz en rechts een toon op 14,5 Hertz, dan is de verschiltoon 0,5 Hertz.

De frequentie van de verschiltoon komt overeen met een specifieke hersengolf. Hersengolven trillen namelijk ook op verschillende frequenties. Als je bijvoorbeeld heel gestrest bent trillen je hersengolven op een andere frequentie dan als je heel erg ontspannen bent.

De hersengolven passen zich aan de frequenties die binnenkomen aan. Als je binaural beats luistert wordt er dus een bepaalde gemoedstoestand opgeroepen. Wélke gemoedstoestand dat is, is afhankelijk van het soort binaural beats.

Hersengolven kunnen trillen op vijf verschillende frequenties:

 • Delta – 0 – 4 hertz – diepe slaap, helend, intuitie, zesde zintuig, empathie
 • Thèta – 4 – 8 hertz – meditatie, diepe ontspanning, creativiteit, trance, zelfprogrammering en zelfgenezing
 • Alfa – 8 – 14 hertz – ontspanning, stress verlagend, beter leren in het moment aanwezig zijn
 • Bèta – 14 – 30 hertz – focus, energie, helder, praten, werken , leren
 • Gamma – 30 – 100 hertz – zeer waakzaam, hoog bewustzijn, geheugen

Als je bijvoorbeeld binaural beats van 14 – 30 hertz luistert (bèta) dan zal dat zorgen voor een gevoel van focus en energie.

Hoe gebruik je een Soundmeditatie of frequentie-meditatie met Binaural beats?

Soundmeditaties kun je op verschillende plekken in Nederland volgen, maar het kan ook heel goed

Het voordeel van binaural beats is dat je ze overal kunt luisteren, thuis vanuit je luie stoel, op bed of een andere plek waar jij je prettig voelt. Het grootste effect ervaar je als je hier echt even voor gaat zitten. Neem de tijd. Door de golven breng je jezelf in een bepaalde gemoedstoestand, dus neem de tijd om hierin te komen.

Ga rustig zitten, in een rustige ruimte en zet je koptelefoon op of doe je oordopjes in. Zet de toon op van de gemoedstoestand waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Dit kun je heel goed doen tijdens je dagelijkse of wekelijkse meditatie.

De Meditation Moments App bevat meerdere Binaural Beat tracks. Je vind ze onder het moment muziek.

Waar haal ik de meditatiemuziek vandaan?

Op youtube kun je veel meditatiemuziek vinden. Zoek op soundmeditatie of Binaural meditatie. Je ziet dan een hele lijst met meditaties van verschillende lengtes en voor verschillende doeleinden.

https://www.youtube.com/results?search_query=binaural+beats+meditation

Mijn ervaring: Ik gebruik de verschillende meditatie manieren zoals het voor mij uit komt. Heb ik veel of weinig tijd. Heb ik veel aan mijn hoofd en wil ik ruimte maken, creativiteit aanwakkeren of ben ik toe aan ontspanning en een goede nachtrust. Mijn streven is dagelijks een moment nemen voor meditatie, maar soms schiet dat er nog bij in. Dat heeft dat weer met timemanagement te maken, maar daarover een andere keer meer.

Voor deze blog heb ik de volgende bronnen gebruikt:

Werk jij al aan blije hersenen?

Volgens professor neuropsychologie Erik Scherder is een dagelijkse wandeling goed voor de hersenen. Het houdt ze gelukkig. En niet alleen je hersenen zijn gelukkig, ook op je afweersysteem heeft wandelen een gunstig effect.

Een actieve levensstijl is niet voor iedereen gewoon. Als ik naar mijzelf kijk een 10tal jaren geleden en zo’n 1,5 jaar terug dan is er een wereld van verschil. Van 5 keer sporten in de week en dagelijks op de fiets naar school, werk, boodschappen doen noem maar op naar bijna dagelijks in de file naar het werk, wekelijkse boodschappen met de auto en misschien een blokje om met de lunch..

Gelukkig is er wel weer wat veranderd en deze lastige, maar gelijk ook mooie periode werkt daar ook wel een beetje aan mee. Nog steeds zit ik vaak achter een scherm te werken, maar ben ik tegenwoordig minder onderweg en trek ik er vaker even op uit, boodschapje op de fiets, wandelen of fietsen met het gezin. En elke woensdag staat een sparringsessie op het programma,  al wandelend want dat zorgt ervoor dat ook je gedachten lekker in beweging blijven.

En nee, dat is zeker nog niet zoals mijn ideale plaatje er uit ziet. Maar met kleine kinderen valt nou eenmaal niet alles strak te plannen. Of laat ik het anders zeggen, word ik niet gelukkig van een te strakke planning. Dus de ene dag is er wat meer tijd dan de ander om nog een paar yogaoefeningen te doen of een sportief lesje zumba, figure8 of andere online workout.

Wandelen is goed om je afweersysteem te versterken

In je lichaam zitten heel veel verschillende stofjes. Deze stofjes hebben ongewenste indringers op hun menu staan. Als je gaat bewegen worden die stofjes in je lichaam actief. En dat is dan weer positief tegen die indringers. En het mooiste is dat je niet eens heel intensief hoeft te gaan sporten. Nee, hoor. Juist de matig intensieve beweging, zoals wandelen, werkt juist heel goed.

Hoe vaak wandel je dan?

Om je afweersysteem te versterken is het wel nodig om een half uur per dag te wandelen. Het is wel belangrijk dat je een beetje doorstapt dus prima te doen in de lunchpauze. Hup boterhammetje mee en gaan! Twee vliegen in een klap, hoofd leeg en beweging. Misschien heb je ook nog wel een leuke collega die met je mee wil!

Zien van natuur zorgt voor een enorme activiteit in je brein. Een verrijking voor je hersenen.

En de andere voordelen?

1. Bewegen verlaagt het stressgevoel

Door te bewegen activeer je de hersenschors. Dit is het gebied in je hersenen waar informatie uit de rest van het lichaam wordt verwerkt om daarna weer omgezet te worden in gedachten en concrete handelingen. Door te bewegen komt er een rem op al die gebieden in je brein die zorgen dat jij niet lekker in je vel zit, negatieve gevoelens ervaart of stress voelt. Door een stuk te gaan lopen zet je letterlijk een goede stap om je stemming te verbeteren.

2. Bewegen bevordert de creativiteit.

Als je gaat wandelen wordt het deel in je hersenen dat kennis opneemt en verwerkt (cognitief vermogen) minder belast. Dit deel van je brein komt echt even tot rust. Een ander netwerk in je brein wordt juist geactiveerd, je creativiteit. Misschien is het je weleens opgevallen dat je tijdens het lopen opeens een geweldige oplossing ziet, terwijl je daarvoor helemaal vast liep. Dat je veel te ingewikkeld dacht, maar de oplossing zo simpel blijkt!

Vooral bij een wandeling in de natuur zijn de voordelen goed merkbaar. Een ommetje in de stad vergt toch wat meer aandacht erbij houden. In de natuur geniet je. Je beleeft de omgeving veel intenser met de kronkelpaadjes, de wind door je haren, de zon of regen op je gezicht, het geritsel tussen de bladeren..

Elke dag een glimlach

Elke dag weer geniet ik van de vrijheid, de ruimte en de rust die ik ervaar. Niet alleen door te wandelenden hoor.  Doorbreken van patronen die niet meer passen, van weten wat ik niet wil naar YES, dat wil ik wel!

Waar ik nu iedere dag blij van wordt is doen wat bij mij past. Vrouwen coachen om de druk uit hun leven te halen,  te leven vanuit hun innerlijke zachtheid, herontdekken van hun VrouwKracht en de dag te beginnen met een stralende glimlach!

Merk je dat je niet lekker in je element bent en heb je het idee dat je steeds weer tegen dezelfde beperkende gedachtes of uitdagingen aan loopt?  Dat is heel goed mogelijk. Zo lang wij niet leren, of accepteren zullen de lessen zich blijven herhalen.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Of misschien ken je vrouwen in je omgeving die teveel ballen hoog moeten houden en meer aan zichzelf mag denken? Laat een berichtje achter en ik neem contact met je op.

Mijn naam is Iris en ik ben vrouw, dochter, partner, moeder van 2 gevoelige jongens met grenzeloze energie, ondernemer, eigenaresse, coach……duizendpoot

Ik ondersteun enthousiaste vrouwen, jongensmama’s,  die gewend zijn hun eigen boontjes te doppen maar nu tegen hun eigen beperkingen aanlopen,  in hun persoonlijke en emotionele ontwikkeling.

Wat levert dat op?

 • Zelfbewustzijn: Meer begrip voor jezelf en de omgeving.
 • Zelfinzicht: Frisse blik en een wereld vol mogelijkheden.
 • Zelfacceptatie: Het vinden van rust en acceptatie in en van jezelf
 • Zelfvertrouwen: Zodat jij weer blij bent met jij.
 • Zelfzorg: Positief in balans met hervonden VrouwKracht.
 • Zelfliefde: Een leukere moeder/ partner/ vriendin/ collega…
 • Zelfontwikkeling: Het ”Dit wil ik niet” is nu “Oh, maar ik wil dat!”

Hiervoor gebruik ik verschillende methodes, maar uiteindelijk gaat het erom dat zij zelf de touwtjes in handen heeft. Zij zit aan het stuur van haar leven. Zij heeft de macht en kracht om aanpassingen te doen die haar leven mooier maken. Zij zal eerst voor zichzelf moeten kiezen om er echt te kunnen zijn voor iemand of iets anders.

Wil je meer weten over wat ik doe neem gerust een kijkje op mijn website www.yoursenseis.com of volg mij via Facebook/ Instagram / Pinterest.

Bij haar gaat het zo makkelijk!

Your Sense IS

Herken je die gedachte. Elke keer dat je om je heen kijkt zie je al die andere vrouwen. Moeders, partners, collega’s… en zij hebben overal tijd voor en bruisen van de energie… haha, dat denk je maar!

Soms kom je opeens tot inzichten. Van die aha momenten over jezelf. Vaak omdat je in je onderbewuste al wel bezig bent met wat je wilt veranderen. Wat doe je nu wat je los mag laten en wat zou je liever willen.

Nou ja, ik ben dus zo’n Supervrouw die snel afgeleid raakt. Mijn hoofd zit vol met ideeën, ik mix & match alles wat ik lees, zie, hoor, tegenkom. Ik onthoud ‘nutteloze feitjes’ die later vaak weer een leuke combi vormen met andere info, maar dat is een ander verhaal.. zie hier ik dwaal al weer af.

Ik ben dus zo’n moeder met carrière die perfectionistische trekken heeft. Hup, leg die lat lekker hoog, zoek de uitdaging in het bijna onmogelijke en ben streng voor jezelf als het niet lukt. Lukt iets me niet (in een keer) dan baal ik daar goed van, voel ik boosheid en teleurstelling en lekt mijn energie weg. Niet echt fijn om elke keer het gevoel te hebben dat je niet goed genoeg bent, dat je alleen maar kunt falen. Wat ik beter zou kunnen doen, en inmiddels gaat dat steeds vaker goed, is tegen mijzelf zeggen dat het niet erg is, dat je leert door vallen en opstaan en dat het nu dus even tijd is om iets anders te doen en later terug te komen bij waarmee ik bezig was.

Ik ben dus die Supervrouw, jongensmoeder met een carrière en dan ook nog eens snel overprikkeld.. Ik  wil graag mijn werk goed doen, ik schrijf graag die perfecte blog zonder typefoutjes en gelijk gelezen en gedeeld door al die andere moeders die worstelen met dezelfde uitdagingen..

Ik wil graag de beste moeder zijn die je kunt bedenken, veel tijd hebben met de kinderen en dan moet dat het liefst nog allemaal kwaliteit en leuk zijn ook. Ik wil graag de beste partner zijn, zorgzaam, ruimte biedend waar nodig, begripvol een echte reddingsboei in moeilijke tijden.. Maar ik vergeet de beste versie van mijzelf te zijn voor mijzelf waardoor die positieve balans die ik zo graag wil alleen maar verder weg raakt..

Je begint het al een beetje te herkennen he?

Nou is het heel eerlijk ook zo dat het bij mij thuis helemaal niet zo netjes en perfect eruit ziet.. Als je mijn partner vraagt of ik een perfectionist ben zal hij waarschijnlijk heel hard gaan lachten. Zijn idee van perfectionisme, opgeruimd, ruimte en rustige omgeving is namelijk een beetje anders dan dat van mij of hoe het er bij ons thuis uitziet. En eerlijk, mijn idee was ook altijd anders hoor. Dat opgeruimde huis met alles een vaste plek had ik niet, dus kon ik ook geen perfectionist zijn, toch?! Maar wat ik thuis dan wel kan, ik sluit een soort van mijn ogen en heb mijn prioriteiten even ergens anders liggen dan bij schoonmaken en opruimen, want dat zijn dus niet mijn hobby’s 😉

Beetje hulp op zijn tijd is welkom, maar dan moet je dat wel vragen. Gedachtenlezen is helaas nog steeds iets wat de meeste mensen niet kunnen en hulp vragen iets wat vaak gezien wordt als zwakte…

Ik ben zo’n supervrouw die alle ballen in de lucht probeert te houden. Ondertussen ook nog last heeft van overprikkeling. Vervolgens roept dat ze het echt altijd te druk heeft, maar vooral last heeft van een overvol hoofd, aandacht vragertjes en slecht overzicht over wat haar te doen staat. Resultaat, ik ben misschien wel druk, maar vooral met niks uit mijn handen laten komen en daarvan balen. Geen duidelijke planning, te weinig focus want mijn doel is niet helder genoeg. Het waarom . Waar ik het allemaal voor doe…

Gelukkig is er elke dag de kans om jezelf te verbeteren. Keer op keer kun je het proberen. Of liever gewoon gaan doen. Jezelf beter leren kennen. Je bewust worden van jouw behoeftes, je kwaliteiten en je valkuilen. Luisteren naar je gevoel en lief zijn voor jezelf. Anders kijken naar jouw leven zodat je elke dag met een stralende lach je leven leeft. Moeiteloos net zoals bij al die ander vrouwen. Maar dan echt!

Als ik het kan, kan jij het ook!

Je zult het uiteindelijk zelf moeten doen. Jij voelt dat je iets anders nodig hebt. Jij voelt dat het tijd is voor die stap vooruit naar een moeiteloos leven met ruimte, rust en een positieve balans. Jij voelt dat je dagelijks met een stralende lach blij wilt zijn met jij.

Jij bent aan zet, maar je mag best hulp vragen. Dan ben je een Supervrouw want je denkt aan jezelf!

Vanuit Your Sense IS, Bij Iris bied ik een pad vol persoonlijke en emotionele ontwikkeling voor Supervrouwen zoals jij. Jongensmama’s met carrière die een expert zijn in alle ballen hoog houden, vinden dat ze alles (zelf) moeten kunnen en zichzelf steeds meer kwijtraken in de dagelijkse hectiek. Kan ik iets voor jou betekenen?

Jij bent toch die supervrouw? Die jongensmama met een carrière, die vrouw die alles aankan… Of toch niet?

In deze tijd, vol prikkels en druk van buitenaf maar ook van binnenin kom je er steeds weer achter dat dit niet is wat je had bedacht…

Je doet het niet op jouw manier.. je kijkt naar anderen en spiegelt. En dan borrelen de gevoelens van haat, schuld, niet goed genoeg zijn keer op keer op. Je laat jezelf in de steek…. Je bent er klaar mee. Het is genoeg nu.

Je doet het niet op jouw manier.. je kijkt naar anderen en spiegelt.

~Bij Iris

Tijd om in kaart te brengen welke blokkades uit de weg geruimd mogen worden. Ruimte maken voor groei. Ontdek jouw zachtheid, jouw innerlijke VrouwKracht en kies bewust voor wat goed voelt. Alleen jij weet wat jij wilt en wat bij jou past. Gooi alles weg wat je niet meer dient en leef je leven op JOUW manier!

Vier jaar geleden heb ik weggegooid wat mij tegenhield om stappen te zetten mijn wensen waar te maken. Ik stond stil en voelde mij verloren. Ik wist niet meer wie ik was of wat ik leuk vond. Ik deed wat ik deed omdat ik dacht dat dat de beste optie was, maar het bracht mij geen vreugde of de uitdaging die ik zocht.

Na de grote schoonmaak kwam er weer ruimte. Ik zag meer mogelijkheden dan ooit te voren en ben gaan groeien. Elke dag weer opnieuw. En het mooiste is dat de dingen die ik nu doe, het helpen van andere vrouwen – om zichzelf te upgraden naar hun mooiere, betere, lievere versie- mij zoveel voldoening schenkt.

Het is zo mooi om elke keer weer de verbazing en opluchting te zien als zij ontdekt dat zij zoveel krachtiger is dan zij dacht. Die ontwaakte zachte innerlijke vrouwkracht die jouw de basis geeft om blij te zijn met jij!

Herken jij jezelf in de supervrouw, de jongensmama die een kei is in jongleren maar dit ook zo zat is. Het is zo vermoeiend om al die ballen in de lucht te houden. En het worden er nooit minder, alleen maar meer!

~Bij Iris

Ben jij het zat om die koffer elke dag weer mee te zeulen. Vol met tips en trucs, maar ook met zoveel wat je niet meer dient.

 • Jij verlangt er naar om zelf (weer) aan het roer te staan van jouw leven.
 • Om zelf de kaart te kunnen lezen en bewust jouw route uit te stippelen.
 • Jij verlangt er naar om zonder schuldgevoel nee te zeggen en de ruimte die jij nodig hebt voor jezelf te claimen.
 • Jij verlangt naar een positieve balans in jouw leven..

Kun jij op één of meer van bovenstaande JA zeggen voel je dan vrij om een gratis kennismakingsgesprek te boeken. Wie weet kan ik iets voor je betekenen op jouw pad naar de mooiste versie van jezelf.

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

En toen zat je allemaal thuis…

Zeven weken geleden zaten mijn jongens opeens thuis. De oudste mocht niet naar school omdat hij soms hoestte en de jongste mocht meer naar de opvang omdat hij lichte verhoging had. En dan opeens staat je wereld even op zijn kop…..

Zomaar opeens met je hele gezin dag in dag uit thuis zitten is niet zoals ik mijn dagen voor ogen had. Het geeft een hoop onrust. Vooral die eerste weken was het voor iedereen veel aanpassen en zeker ook op de tenen lopen. Een soort van vakantiegevoel, maar ook een beperking van je vrijheid. Opeens heb je niet meer dat half uurtje alleen thuis zonder prikkels….

Vanaf de vierde week werd het echt lastig. Als ouders waren we nogal licht geraakt. De aanpassingen zijn niet alleen voor de kinderen groot met thuisscholing, missen van structuur, vriendjes en leerkrachten. Voor de ouders is het ook niet makkelijk om opeens de taken van leerkracht en vriendje erbij te hebben. En vergeet ook niet dat thuis opeens meer is dan alleen thuis. Niet iedereen heeft de luxe van een extra kamer om een fijne werkplek te creëren, of kinderen die al groot genoeg zijn om niet elke vijf minuten om aandacht te vragen.. Alles loopt opeens door elkaar en dat is echt geen makkie!

De vijfde en zesde week zijn van die weken dat het voor kinderen teveel wordt. Inmiddels is dan de (zogenaamde) zomervakantie bijna voorbij. Helaas deze keer zonder vakantie, uitstapjes, logeerpartijtje en alles wat je normaal kan doen in een vakantie. Kinderen worden onrustig, opstandig, proberen de grenzen nog net wat verder en vaker op te rekken dan gebruikelijk en zijn het eigenlijk ook wel zat. En dan heb je dus nog de meivakantie in het vooruitzicht…. Oh, HELP!

Op de een of andere manier is het omgeslagen. Wij hebben ons overgegeven aan de situatie. Dit is voor de een echt makkelijker dan de ander. Ook de ene dag of de andere dag maakt een wezenlijk verschil 😉 De jongens hebben ook een soort van modus gevonden. De oudste met wijze uitspraken zoals dat je eerst stout moet doen om daarna extra te kunnen genieten van de goeie tijd, hahaha. Nou ja, wij hebben na de behangplak momenten weer een positieve modus en daar ben ik maar wat blij mee. Beetje meer tijd ook voor mama, jeee! (en dat was wel nodig). Want hoe je het ook went of keert, mama’s hebben toch de natuurlijke neiging om gelijk klaar te staan voor hun kroost. Om zich toch wat meer weg te cijferen omdat zij de focus hebben op iedereen in het gezin tevreden en gezond houden..

Dus alle mama’s, jullie mogen trots zijn op jezelf. Trots zijn op hoe jullie alles in goede banen hebben geleidt. Trots zijn op de manier waarop alle onenigheden zijn opgelost. Trots zijn op jullie dagelijkse inzet, ook als het resultaat niet was wat je voor ogen had, je hebt het wel gedaan! En als het je ook nog gelukt is om tijd te nemen voor jezelf, om te ontprikkelen en op te laden, dan heb je het super gedaan! Applaus voor alle mama’s (en papa’s ook, maar toch vooral de mama’s) die al die weken al die ballen in de lucht hebben gehouden.. Het geeft niet dat er af en toe eentje is gevallen. Je hoeft niet perfect te zijn.

 • Jij bent jij!
 • Uniek in wie jij bent,
 • Goed zoals jij bent,
 • Om van te houden zoals jij bent…

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.

VrouwKracht: Droom-Durf_leef!

“Leven vanuit je gevoel, voelen wat bij je past, opruimen van alles wat jou tegen houdt om te groeien”

Your Sense, Intuition Speaks, staat voor leven vanuit je gevoel. Luisteren naar je innerlijke stem. Hart, hoofd en onderbuik (intuïtie) in harmonie. Jouw Innerlijke zachtheid, jouw VrouwKracht (her)vinden. Om te durven, doen en leven. Om elke dag weer op te staan met een dikke grijns op je gezicht.

Al zolang ik mij kan herinneren geef ik gevraagd en ongevraagd advies aan mensen om mij heen. Zowel in privé als in mijn zakelijke omgeving geeft het me energie mensen verder te helpen. Dit kan zijn door alleen te luisteren, maar vaker ook door actief te sparren over de ideeën en wensen die spelen. Dit doe ik puur intuïtief en één van mijn sterke punten hierbij is om vanuit onverwachte hoek informatie aan elkaar te koppelen zodat er een onverwachte maar inspirerende nieuwe weg open ligt. Tegenwoordig is het vooral gevraagd advies, dat wordt beter gewaardeerd 😉

“Het is niet zo dat ik er altijd van droomde om persé met vrouwen te werken, maar een voor mij logische keuze, omdat ik als vrouw ervaringsdeskundige ben in vrouw zijn.”

Het is voor mij een uitdaging om andere vrouwen te laten ervaren dat ook zij naar hun intuïtie mogen luisteren. Wat zijn die diepste verlangens en wat houd jou tegen om daaraan toe te geven. Vaak weet je in je hoofd prima wat je wilt, dat iets niet past of dat het goed zou zijn meer aan jezelf te denken. Maar ergens is er iets in je onderbewuste dat jou saboteert. Wij zijn namelijk zo geprogrammeerd om vast te houden aan vertrouwde patronen, ook als ze nu nergens meer goed voor zijn.

“Mijn missie is Vrouwen hun kracht laten (her)vinden en hun droom te leven”

Vanuit een innerlijke drive om zelf te groeien en te blijven ontwikkelen en dit ook aan andere vrouwen te gunnen ben ik in 2017 mijn bedrijf gestart.

Mijn missie is om vrouwen te begeleiden op hun pad naar puur zichzelf zijn en doen waarvan zij dromen. Dit kan zowel op persoonlijk vlak als werkgerelateerd.

“Je voelt je een jonglerende duizendpoot”

Herken jij je in:

 • Je blijft maar lachen, maar in jou regent het
 • Je hebt het gevoel nergens echt bij te horen
 • Je zorgt voor anderen, maar je vergeet jezelf
 • Je hebt heel veel kennis, maar gelooft niet in jezelf
 • Je wilt zoveel, maar kan niet kiezen
 • Je voelt je een jonglerende duizendpoot en weet niet meer hoe te ontspannen
 • Je voelt je afgebrand, uitgeput, zit tegen een burn- of bore-out aan
 • Je ontvlamt zonder duidelijke reden
 • Je reageert je af op de mensen die je lief hebt
 • Je voelt je machteloos
 • Jij had jouw leven zo anders voorgesteld
 • Je kunt en wilt dit niet meer alleen doen

Ik wil jou laten zien en ervaren dat ook jij je dromen kunt waarmaken. Dat ook jij er mag zijn. Dat het juist oké is om voor jezelf te kiezen en niet egoïstisch, zoals vaak wordt gedacht.

Dus voel jij je aangesproken, ben je nieuwsgierig en is jouw tijd om dingen anders te gaan doen aangebroken, neem dan contact met mij op.

Een reactie achterlaten mag natuurlijk ook!

Mijn naam is Iris. Ik ben vrouw, dochter, partner, moeder van 2 gevoelige jongens met grenzeloze energie, ondernemer, eigenaresse, coach……duizendpoot.

Ik ondersteun enthousiaste vrouwen, jongensmama’s,  die gewend zijn hun eigen boontjes te doppen maar nu tegen hun eigen beperkingen aanlopen,  in hun persoonlijke en emotionele ontwikkeling.

Wat levert dat op?

 • Zelfbewustzijn: Meer begrip voor jezelf en de omgeving.
 • Zelfinzicht: Frisse blik en een wereld vol mogelijkheden.
 • Zelfacceptatie: Het vinden van rust en acceptatie in en van jezelf
 • Zelfvertrouwen: Zodat jij weer blij bent met jij.
 • Zelfzorg: Positief in balans met hervonden VrouwKracht.
 • Zelfliefde: Een leukere moeder/ partner/ vriendin/ collega…
 • Zelfontwikkeling: Het ”Dit wil ik niet” is nu “Oh, maar ik wil dat!”

Hiervoor gebruik ik verschillende methodes, maar uiteindelijk gaat het erom dat zij zelf de touwtjes in handen heeft. Zij zit aan het stuur van haar leven. Zij heeft de macht en kracht om aanpassingen te doen die haar leven mooier maken. Zij zal eerst voor zichzelf moeten kiezen om er echt te kunnen zijn voor iemand of iets anders.

email naar info@yoursenseis.com of vul onderstaande gegevens in en ik neem z.s.m. contact met je op.

*Ik ontvang maximaal 12x per jaar een update.

Tenzij anders overeengekomen worden uw gegevens niet bewaard

Hulp vragen voor jezelf

Foto door VisionPic .net op Pexels.com

Ja het mag! Wat goed dat jij aan jezelf denkt!”

Waarom weet ik niet, maar ik hoor het om me heen vaker dat vrouwen het enorm lastig vinden hulp te vragen voor zichzelf.. En ja hoor, ook ik kan zeggen dat dit mij best moeite kost… En dan vraag ik me telkens ook af waarom ik het van een ander heel normaal vindt dat ze hulp vragen, maar dat het voor mij zo’n drempel is.. Waarom mag een ander dat wel en waarom mag ik het niet? Welk gevoel of overtuiging is voor mij gekoppeld aan hulp vragen voor mijzelf..?

Heb ik gefaald als ik hulp moet vragen? Moet ik alles kunnen van mezelf? Ik heb meegekregen dat je alles kunt leren, maar is dat wel zo? En wil ik dat eigenlijk wel alles leren en alles kunnen? Want als je alles een beetje kan, is dat dan wel goed genoeg?

“ik van alles het naadje van de kous weten, dit kost mij veel energie. Je kunt nu eenmaal maar zoveel ballen in de lucht houden en er komt nog regelmatig een balletje bij…”

En als ik dan besluit hulp te vragen, bij wie moet ik dan zijn? Wat voor hulp wil ik dan eigenlijk? Wil ik mijn huishouden uitbesteden? Schoonmaken is nu niet bepaald mijn lievelingsklusje.. Wat levert mij het op als ik dat uitbesteed?  Wil ik meer tijd voor mezelf creëren? Dan is een oppas misschien wel een goed idee.. Maar waar vind ik die? En wil ik mijn kind wel achterlaten bij een vreemde? En kan ik verwachten dat een oppas elke week wil komen?   Of past flexibel indelen van mijn tijd beter bij mij zodat ik op tijden werk of sport ofzo die mij uitkomen..

Er spookt dus nog genoeg aan extra vragen en achtergronden door mijn vrouwenbrein. Allemaal voorwaarden, emoties en overtuigingen met zich meedragend en allemaal van invloed op het wel of niet vragen om hulp voor mijzelf….

“Dit gaat een keer ten koste van jou, van wie jij bent, van wat jij wilt, wat jij kunt….. en dan weet je niet meer wie je bent en vraag je hulp voor jezelf…..”

Want ik zie mijzelf als een sterke, onafhankelijke vrouw. Ik ben goed in staat mijn eigen zaakjes te regelen. En ook zaakjes voor een ander. En ergens vind ik het fijn controle te hebben. Wil ik van alles het naadje van de kous weten, ook al kost dit mij veel energie. Je kunt nu eenmaal maar zoveel ballen in de lucht houden. Komt er dan regelmatig een balletje bij dan doe je je best alles nog steeds goed te doen. Je merkt wel dat het steeds meer energie kost en dat er bijna niks meer is wat energie geeft. Of in ieder geval niet genoeg om op te laden. 

Dit gaat een keer ten koste van jou, van wie jij bent, van wat jij wilt, wat jij kunt….. en dan weet je niet meer wie je bent en vraag je hulp voor jezelf…..

Ja het mag! Wat goed dat je aan jezelf denkt! Als jij niet lekker in je vel zit en niet in je kracht bent dan kun jij er ook niet volledig zijn voor een ander. Hulpvragen is juist goed omdat je zo trouw blijft aan jezelf en er volledig kan zijn voor anderen die belangrijk zijn in je leven.

Kun jij wel wat hulp gebruiken om dingen weer helder te zien?

Ik bied verschillende mogelijkheden om meer uit jezelf te halen zoals

 • Sparringssessies online/ op locatie/ in de natuur
 • Issues & dromen scan
 • Creatrix® Programma
 • Nine Star Ki consulten
 • Workshops

Of laat je reactie en/of vraag achter op het onderstaande contactformulier

*Ik ontvang maximaal 12x per jaar een update.

Tenzij anders overeengekomen worden uw gegevens niet bewaard