Juist doordat ik over mijn grens ging weet ik nu beter wat ik echt belangrijk vind

Foto door Andrea Piacquadio op Pexels.com

Ik was een mama met een carrière, mooie plannen en geen inkomen. Mijn baan in loondienst was ten einde en mijn eigen bedrijf stond nog in de kinderschoenen. Ik voelde dat dingen anders moesten. Dat ik op de goede weg was, maar de onzekerheid verlamde mij. We waren nog niet zo lang geleden verhuist en wilde daar nog jaren blijven wonen, maar hoe moest dat dan?

De financiële onzekerheid gaf op dat moment veel stress. Dat en andere zaken die speelden en grote impact hadden op ons persoonlijk leven, zorgde  dat ik ook in mijn bedrijf niet meer verder kwam. Ideeën waren er genoeg. Teveel misschien wel. Maar ik deed er niks mee. Ik was als het ware geblokkeerd. Wist niet waar te beginnen of onthield het simpelweg niet omdat mijn hoofd overuren draaide.

~ Ik voelde dat ik iets anders wilde, maar logisch redenerend leek terug gaan naar wat ik kende de beste en makkelijkste optie~

Mijn oplossing voor dat moment, terug naar wat ik al kende. Heel logische gedachte 😉 Omdat een beetje meer  financiële zekerheid op dat moment stress verlagend zou werken (dat dacht ik) ging ik weer opzoek naar een baan in loondienst. Zekerheid creëren en op een bepaalde manier ook vrijheid of gemak. Je gaat werken, je gaat naar huis en je krijgt geld op je rekening. Lekker makkelijk. Heel anders dan een onbekende wereld in stappen zonder duidelijk draaiboek..

Deze keer had ik het wel anders aangepakt. Vooraf een lijstje met eisen gemaakt waarop ik zeker niet zou toegeven. Er kwamen een paar leuke aanbiedingen langs. Meestal maakte mijn hart geen sprongetje en vaak voldeden ze niet aan mijn eisen. Toch liet ik mij verleiden. De angst op verlies en de drang om weer een eigen inkomen te hebben was groter. Sterker dan vasthouden aan mijn lijstje van voorwaarden….

De nieuwe baan was fulltime terwijl ik deze keer echt meer tijd voor mijzelf, mijn gezin en eigen bedrijf over wilde houden. De reistijd was meer dan ik ooit gehad had, terwijl ik deze keer echt binnen de 30 km van huis wilde werken…  Als je kleine kinderen hebt weet je dat dat al  hard werken is en dan ook nog je huishouden, eigen bedrijf en een baan!  Maar ik besloot het toch te proberen. Zeker met de belofte dat veel vanuit huis gewerkt kon worden moest dat lukken. Toch?

 ~ Ik reageerde kortaf naar partner en kinderen, had nergens tijd voor en kon grapjes niet waarderen🤔. Ik voelde het zelf al wel, maar toch was het zetje van partnerlief nodig om de stap te zetten. ~

Het duurde nog geen 2 maanden. Mijn partner wist het al, want mijn lontje werd snel korter. Twee maanden had ik nodig om aan mijzelf toe te geven dat dit niet was wat ik wilde. Dat ik het had geprobeerd, had geleerd en dat het ok was om te stoppen. Ergens ook wel met pijn in mijn hart. Ik kom mijn afspraken na, ben loyaal en geef niet zomaar op. Nu kon ik niet anders als ik mijzelf nog recht in mijn ogen wilde aankijken.

De voordelen van een baan en inkomen:

  • meer ruimte om spontaan iets te doen,
  • minder piekeren of de maand of de centen langer mee gingen🤔,

Wogen zwaarder dan de nadelen:

  • mijzelf verliezen,
  • opbranden,
  • iets doen waar je niet echt blij van wordt

Nee, het is geen falen of opgeven. Nee, je schuldig voelen als je terugkomt op een keuze, als je kiest voor wat goed is voor jou, is juist heel krachtig.

Dus terug naar mijn gevoel. Terug naar het wensenlijstje. Wat matcht wel en wat niet. Is de verhouding positief in balans?

~ Wie of wat is er belangrijker dan jijzelf (en op 2 je gezin, familie, vrienden..)~

Juist omdat ik zooooo over mijn grens was gegaan. Werkelijk had ervaren en diep van binnen voelde wat dat met me deed. De hoofdpijn, spierspanningen, het slechte humeur, korte lontje nergens zin in hebben…. Zo wilde ik niet zijn. Dit had ik niet voor ogen als ik dacht aan een gezellig en gelukkig gezinsleven en doen waar je blij van word. Juist daarom weet ik nu beter wat wel belangrijk is. Aan de slag met bewuster kiezen vanuit het gevoel..😉💕

Iedere vrouw loopt ergens in haar leven aan tegen overtuigingen die je hebt meegenomen uit je jeugd, of misschien zelfs wel via je dna zijn doorgegeven (epigenetica) van moeder op dochter. Overtuigingen die ooit nuttig waren maar in het nu eerder tegen dan voor je werken. Soms kunnen ze zo in de weg zitten dat ze je groei belemmeren en jij je ongelukkig of ontevreden voelt. Als je dit herkent is het misschien tijd om met iemand anders naar die overtuigingen te kijken.

Hoe leef jij je leven op dit moment en hoe voelt dit voor jou?

Wat zou jij anders willen?

Wat houdt jou tegen om het anders te doen?

Samen kijken we welke beren jij op je weg ziet. Als jij je patronen herkent kun je loslaten, verborgen innerlijke bronnen activeren en bewust kiezen om het vanaf nu anders te doen.

Voeg meer ZIN toe in je leven. Leef vanuit je VrouwKracht en voel je weer BLIJ met jij!

Copyright © 2021 Your Sense IS, Bij Iris – Alle rechten voorbehouden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: