Bij haar gaat het zo makkelijk!

Your Sense IS

Herken je die gedachte. Elke keer dat je om je heen kijkt zie je al die andere vrouwen. Moeders, partners, collega’s… en zij hebben overal tijd voor en bruisen van de energie… haha, dat denk je maar!

Soms kom je opeens tot inzichten. Van die aha momenten over jezelf. Vaak omdat je in je onderbewuste al wel bezig bent met wat je wilt veranderen. Wat doe je nu wat je los mag laten en wat zou je liever willen.

Nou ja, ik ben dus zo’n Supervrouw die snel afgeleid raakt. Mijn hoofd zit vol met ideeën, ik mix & match alles wat ik lees, zie, hoor, tegenkom. Ik onthoud ‘nutteloze feitjes’ die later vaak weer een leuke combi vormen met andere info, maar dat is een ander verhaal.. zie hier ik dwaal al weer af.

Ik ben dus zo’n moeder met carrière die perfectionistische trekken heeft. Hup, leg die lat lekker hoog, zoek de uitdaging in het bijna onmogelijke en ben streng voor jezelf als het niet lukt. Lukt iets me niet (in een keer) dan baal ik daar goed van, voel ik boosheid en teleurstelling en lekt mijn energie weg. Niet echt fijn om elke keer het gevoel te hebben dat je niet goed genoeg bent, dat je alleen maar kunt falen. Wat ik beter zou kunnen doen, en inmiddels gaat dat steeds vaker goed, is tegen mijzelf zeggen dat het niet erg is, dat je leert door vallen en opstaan en dat het nu dus even tijd is om iets anders te doen en later terug te komen bij waarmee ik bezig was.

Ik ben dus die Supervrouw, jongensmoeder met een carrière en dan ook nog eens snel overprikkeld.. Ik  wil graag mijn werk goed doen, ik schrijf graag die perfecte blog zonder typefoutjes en gelijk gelezen en gedeeld door al die andere moeders die worstelen met dezelfde uitdagingen..

Ik wil graag de beste moeder zijn die je kunt bedenken, veel tijd hebben met de kinderen en dan moet dat het liefst nog allemaal kwaliteit en leuk zijn ook. Ik wil graag de beste partner zijn, zorgzaam, ruimte biedend waar nodig, begripvol een echte reddingsboei in moeilijke tijden.. Maar ik vergeet de beste versie van mijzelf te zijn voor mijzelf waardoor die positieve balans die ik zo graag wil alleen maar verder weg raakt..

Je begint het al een beetje te herkennen he?

Nou is het heel eerlijk ook zo dat het bij mij thuis helemaal niet zo netjes en perfect eruit ziet.. Als je mijn partner vraagt of ik een perfectionist ben zal hij waarschijnlijk heel hard gaan lachten. Zijn idee van perfectionisme, opgeruimd, ruimte en rustige omgeving is namelijk een beetje anders dan dat van mij of hoe het er bij ons thuis uitziet. En eerlijk, mijn idee was ook altijd anders hoor. Dat opgeruimde huis met alles een vaste plek had ik niet, dus kon ik ook geen perfectionist zijn, toch?! Maar wat ik thuis dan wel kan, ik sluit een soort van mijn ogen en heb mijn prioriteiten even ergens anders liggen dan bij schoonmaken en opruimen, want dat zijn dus niet mijn hobby’s 😉

Beetje hulp op zijn tijd is welkom, maar dan moet je dat wel vragen. Gedachtenlezen is helaas nog steeds iets wat de meeste mensen niet kunnen en hulp vragen iets wat vaak gezien wordt als zwakte…

Ik ben zo’n supervrouw die alle ballen in de lucht probeert te houden. Ondertussen ook nog last heeft van overprikkeling. Vervolgens roept dat ze het echt altijd te druk heeft, maar vooral last heeft van een overvol hoofd, aandacht vragertjes en slecht overzicht over wat haar te doen staat. Resultaat, ik ben misschien wel druk, maar vooral met niks uit mijn handen laten komen en daarvan balen. Geen duidelijke planning, te weinig focus want mijn doel is niet helder genoeg. Het waarom . Waar ik het allemaal voor doe…

Gelukkig is er elke dag de kans om jezelf te verbeteren. Keer op keer kun je het proberen. Of liever gewoon gaan doen. Jezelf beter leren kennen. Je bewust worden van jouw behoeftes, je kwaliteiten en je valkuilen. Luisteren naar je gevoel en lief zijn voor jezelf. Anders kijken naar jouw leven zodat je elke dag met een stralende lach je leven leeft. Moeiteloos net zoals bij al die ander vrouwen. Maar dan echt!

Als ik het kan, kan jij het ook!

Je zult het uiteindelijk zelf moeten doen. Jij voelt dat je iets anders nodig hebt. Jij voelt dat het tijd is voor die stap vooruit naar een moeiteloos leven met ruimte, rust en een positieve balans. Jij voelt dat je dagelijks met een stralende lach blij wilt zijn met jij.

Jij bent aan zet, maar je mag best hulp vragen. Dan ben je een Supervrouw want je denkt aan jezelf!

Vanuit Your Sense IS, Bij Iris bied ik een pad vol persoonlijke en emotionele ontwikkeling voor Supervrouwen zoals jij. Jongensmama’s met carrière die een expert zijn in alle ballen hoog houden, vinden dat ze alles (zelf) moeten kunnen en zichzelf steeds meer kwijtraken in de dagelijkse hectiek. Kan ik iets voor jou betekenen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: