Hulp vragen voor jezelf

Foto door VisionPic .net op Pexels.com

Ja het mag! Wat goed dat jij aan jezelf denkt!”

Waarom weet ik niet, maar ik hoor het om me heen vaker dat vrouwen het enorm lastig vinden hulp te vragen voor zichzelf.. En ja hoor, ook ik kan zeggen dat dit mij best moeite kost… En dan vraag ik me telkens ook af waarom ik het van een ander heel normaal vindt dat ze hulp vragen, maar dat het voor mij zo’n drempel is.. Waarom mag een ander dat wel en waarom mag ik het niet? Welk gevoel of overtuiging is voor mij gekoppeld aan hulp vragen voor mijzelf..?

Heb ik gefaald als ik hulp moet vragen? Moet ik alles kunnen van mezelf? Ik heb meegekregen dat je alles kunt leren, maar is dat wel zo? En wil ik dat eigenlijk wel alles leren en alles kunnen? Want als je alles een beetje kan, is dat dan wel goed genoeg?

“ik van alles het naadje van de kous weten, dit kost mij veel energie. Je kunt nu eenmaal maar zoveel ballen in de lucht houden en er komt nog regelmatig een balletje bij…”

En als ik dan besluit hulp te vragen, bij wie moet ik dan zijn? Wat voor hulp wil ik dan eigenlijk? Wil ik mijn huishouden uitbesteden? Schoonmaken is nu niet bepaald mijn lievelingsklusje.. Wat levert mij het op als ik dat uitbesteed?  Wil ik meer tijd voor mezelf creëren? Dan is een oppas misschien wel een goed idee.. Maar waar vind ik die? En wil ik mijn kind wel achterlaten bij een vreemde? En kan ik verwachten dat een oppas elke week wil komen?   Of past flexibel indelen van mijn tijd beter bij mij zodat ik op tijden werk of sport ofzo die mij uitkomen..

Er spookt dus nog genoeg aan extra vragen en achtergronden door mijn vrouwenbrein. Allemaal voorwaarden, emoties en overtuigingen met zich meedragend en allemaal van invloed op het wel of niet vragen om hulp voor mijzelf….

“Dit gaat een keer ten koste van jou, van wie jij bent, van wat jij wilt, wat jij kunt….. en dan weet je niet meer wie je bent en vraag je hulp voor jezelf…..”

Want ik zie mijzelf als een sterke, onafhankelijke vrouw. Ik ben goed in staat mijn eigen zaakjes te regelen. En ook zaakjes voor een ander. En ergens vind ik het fijn controle te hebben. Wil ik van alles het naadje van de kous weten, ook al kost dit mij veel energie. Je kunt nu eenmaal maar zoveel ballen in de lucht houden. Komt er dan regelmatig een balletje bij dan doe je je best alles nog steeds goed te doen. Je merkt wel dat het steeds meer energie kost en dat er bijna niks meer is wat energie geeft. Of in ieder geval niet genoeg om op te laden. 

Dit gaat een keer ten koste van jou, van wie jij bent, van wat jij wilt, wat jij kunt….. en dan weet je niet meer wie je bent en vraag je hulp voor jezelf…..

Ja het mag! Wat goed dat je aan jezelf denkt! Als jij niet lekker in je vel zit en niet in je kracht bent dan kun jij er ook niet volledig zijn voor een ander. Hulpvragen is juist goed omdat je zo trouw blijft aan jezelf en er volledig kan zijn voor anderen die belangrijk zijn in je leven.

Kun jij wel wat hulp gebruiken om dingen weer helder te zien?

Ik bied verschillende mogelijkheden om meer uit jezelf te halen zoals

  • Sparringssessies online/ op locatie/ in de natuur
  • Issues & dromen scan
  • Creatrix® Programma
  • Nine Star Ki consulten
  • Workshops

Of laat je reactie en/of vraag achter op het onderstaande contactformulier

*Ik ontvang maximaal 12x per jaar een update.

Tenzij anders overeengekomen worden uw gegevens niet bewaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: