Lief zijn voor jezelf

Deze blog heb ik alweer een tijdje geleden geschreven. De situatie is inmiddels iets veranderd. Mijn oudste mini gaat tegenwoordig naar school en er is een 2e mini bij gekomen. De laatste nog duidelijk te klein om de wondere wereld van de Efteling goed mee te krijgen. Dat mag de pret niet drukken en het verhaal wordt er niet anders door. Lief zijn voor jezelf is nog steeds een thema dat dagelijks aandacht nodig heeft..

 

Wat houdt dat nou in , lief zijn voor jezelf….

backlit beach dawn dusk

Foto door Cedric Lim op Pexels.com

Ik heb zo het idee dat dat voor iedereen anders is.. Voor de een zal dit betekenen dat je dagelijks even een momentje hebt waarin je niks hoeft en moet, gewoon even alleen jezelf om mee bezig te zijn. Voor anderen kan het heel goed zijn dat lief zijn betekend dat je de keuken in gaat om lekker te koken of te bakken en daarna trots het resultaat te delen met familie of vrienden.. Heerlijk al die lovende woorden in ontvangst kunnen nemen en genieten van het gezelschap en de verhalen..

Voor mij betekend dit dat ik mezelf toe sta om dingen te doen die ik echt leuk vind, die mij niet teveel moeite kosten en die mij energie geven of waardoor ik echt kan ontspannen. Zo ga ik al jaren wekelijks lekker naar de yoga. Eerst even goed aan de bak om alle spieren weer op te rekken en wervels op hun plaats te laten knoepen. Daarna afsluiten met een ontspannen 10 minuten waarin de een in slaap valt, de ander een mini Reiki behandeling ontvangt en weer anderen hun gedachten laten dwalen of proberen te focussen.  Onbewust heb ik zo in de loop der jaren leren mediteren en kan ik nu meestal mijn hoofd heerlijk rustig maken. Dit is echt even een momentje voor mij om op te laden, te aarden en me bewust te worden van mijn innerlijke kracht.

Maar ook lekker een dagje naar de sauna met manlief om te ontspannen en bij te praten. Dit is soms echt nodig, want met een mini van ruim 2  kom je niet altijd meer toe aan een goed gesprek. Hoe vaak gebeurd het niet dat je op een vond nog tig keer naar boven moet omdat de mini weer uit bed is geklommen, of zijn knuffel kwijt is, of iets wil drinken of… Je bent dan blij als je een avondje naar je favoriete serie kan kijken zonder onderbroken te worden, je boek kan lezen, een spelletje kan spelen.. Dus voor tijd samen plan je nu een etentje voor 2 of een dagje wellness om samen te ontspannen.. Heerlijk!

Ook dagje in een dierentuin of de Efteling ronddwarrelen is voor mij lief zijn voor jezelf. Je bent even weg uit je dagelijkse omgeving en ik merk dan aan mezelf dat de druk van moeten dan gelijk afneemt. De tijd in de gaten houden is dan een dingetje dat er lekker bij inschiet. Camera mee om weer eens mooie plaatjes te schieten. Genietend van het verrukte gezicht van de mini in Carnavalfestival, droomvlucht, de hele hoge draaimolen waar opa lang geleden aan gewerkt heeft of de kookpotjes..  Soms zou je dan willen dat je heel even ook weer in de schoenen van een 2 jarige mocht staan..

 

Het sprookjesbos was geen succes

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: