Ben jij toe aan iets anders?

Ik wil iets anders.wil ik iets anders_

Vandaag kreeg ik de vraag of omscholen een goede keuze is. Tja, ik denk dat het antwoord op deze vraag voor iedereen anders is.

Zomaar even een greep uit vragen/redenen waarom je zou willen omscholen. En ik weet zeker dat er nog meer redenen te bedenken zijn…

  • Waarom komt de gedachten voor omscholen bij je op?
  • Doe je nu iets wat je echt niet leuk vindt?
  • Vind je dat je jezelf moet ontwikkelen?
  • Raak je je baan kwijt?
  • Is er te weinig passend werk te vinden?

Het kan maar zo dat er dingen zijn veranderd in je leven waardoor je huidige situatie niet (langer) bij je past. Denk maar aan een jongen moeder. Opeens ben je niet meer alleen die leuke vrouw, die geweldige partner en flexibele medewerker. Je hebt er van de ene op de andere dag een grote verantwoordelijkheid bij gekregen, goed zorgen voor jou en je kind. Je kind staat opeens op de eerste plaats. Misschien heb jij nu opeens behoefte  aan meer regelmaat in je werk, of een vast inkomen in plaats van al die spannende freelance klussen..

Zo’n ingrijpende gebeurtenis kan je het gevoel geven dat je het niet meer weet. Dat je de controle over je leven kwijt bent. Dat je niet meer blij bent met waar je nu staat, met wat je nu doet, met wat je uitstraalt. Je kunt zelf het gevoel hebben jezelf kwijt te zijn.

Voordat je overhaast het roer omgooit…. neem de tijd om uit te zoeken waarom je nu iets anders wilt. En wil je het wel echt? Neem je alle consequenties die erbij komen voor lief?Iets anders doen lijkt misschien geweldig, maar ook die ballon knapt en dan sta je weer met beide voeten op de grond.

Of ben je het gewoon even zat omdat vandaag even alles anders loopt dan jij je had voorgesteld…….

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: