Past wat jij doet nog wel bij jou?

Deze vraag heb ik mezelf in de afgelopen jaren heel vaak gesteld. Telkens was het antwoord “Mwah”.

Ergens kriebelde er iets..eyes-586849_1920Er zat onrust in mij. Mijn energieniveau bleef maar dalen en ik wist niet goed meer wat ik nou echt leuk vond. Ik voelde me niet op de juiste plek zitten, maar kon mijn vinger niet op de zere plek leggen. Het was niet zo dat wat ik deed en wat ik nu doe helemaal niet bij mij past. Er ontbrak gewoon ‘iets’, maar dat iets was tot vorig jaar nogal ongrijpbaar.

Al jaren zat het me behoorlijk dwars dat mijn bijdrage op het werk er niet voldoende toe deed. Het werk was en is niet onbelangrijk, maar echt verschil maken, dat lukt(e) toch niet. Er was te weinig aansluiting bij mijn passie, mijn natuurlijke drive, die ik helemaal uit het oog verloren was. Daardoor kostte het allemaal teveel energie, ook al was het werk niet heel zwaar ofzo, maar toch…

Toen werd ik moeder. De wereld stond even stil. Wat een mooi geschenk en wat een uitdaging. Maar om goed te kunnen zorgen voor mij kindje moet ik wel eerst goed voor mezelf zorgen. Dit betekend niet alleen goed eten en geld verdienen, maar ook stressniveau’s verlagen, meer slapen, blij zijn met mezelf, wie ik ben en wat ik doe. Uitzoeken wat IK echt belangrijk vind… Wil ik wel 40 uur werken? Wil ik wel zoveel reistijd? Durf ik een switch te maken en iets heel anders te gaan doen? Wil/kan/durf ik mijn financiële zekerheid op het spel te zetten…. en daar kwam de aap uit de mouw…

Nadat ik het nodige aan zelfonderzoek had gedaan, mijn baan van de ene op de andere dag kwijt was en het verlangen om mijn eigen talenten beter te benutten sterker werd kwam ik toevallig een stukje tegen over de opleiding Creatrix® Transformologist®. Super interessant leek mij en een stemmetje riep, zonder dat ik snapte wat het precies inhield, “Dit moet je doen, dit is het! Hier heb je op gewacht!”

Ik heb contact gezocht en heb eerst zelf het traject ondergaan waarin mijn overtuigingen en blokkades zijn verpulverd om tot een doorbraak te komen en te achterhalen waar mijn missie ligt. Het gaf mij zoveel energie en het voelde zo goed dat die grijze mist was verdwenen en ik mijn toekomst met frisse blik tegemoet kon zien. Allerlei plannen en ideeën begonnen zich te vormen. Zonder nadenken of medeweten van mijn partner heb ik mij direct aangemeld voor de eerstvolgende opleiding!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: